Član čistilnega osebja med pomivanjem oken

Pomen čistega delovnega okolja za dobro počutje zaposlenih

Čiste in higienske pisarne so ključne za zadovoljstvo zaposlenih. V spodnjih člankih lahko preberete, kako z optimizacijo čiščenja izboljšate izkušnje na delovnem mestu. Obenem si lahko ogledate, kako to doseči z viri, ki jih že imate, a s pomočjo nove tehnologije.

 

Kot upravnik objekta želite zagotoviti brezhibno izkušnjo in se izogniti pritožbam. Kljub temu ohranjanje nadzora ni preprosta naloga, izboljšanje dela pod stalnim stroškovnim pritiskom pa je še težje. Čisto in zdravo delovno okolje je nujno za zadovoljstvo, dobro počutje in produktivnost zaposlenih, hkrati pa privablja nove sodelavce in zagotavlja njihovo zvestobo podjetju. 


Študije kažejo, da 72 % zaposlenih iskalcev zaposlitve ne bi priporočilo podjetja s slabo pisarniško higieno, 70 % pa jih meni, da slaba higiena v pisarni dejansko vpliva na njihovo splošno zadovoljstvo.* Z drugimi besedami, delovno okolje vpliva na splošno zadovoljstvo zaposlenih, pri čemer ima odločilno vlogo higiena. Raziskave hkrati kažejo, da so najpogostejše pritožbe glede toaletnih prostorov. Zato je zagotavljanje visoke in dosledne kakovosti čiščenja bistvenega pomena. Še zlasti v aktualnih razmerah, ko postavljamo higieno na prvo mesto.


Pisarniški delovni prostor se nenehno razvija, vedno bolj je fleksibilen in prilagojen posameznim dejavnostim. To vpliva na način gibanja zaposlenih po pisarni, pri čemer je zagotavljanje dosledne kakovosti čiščenja v tovrstnem dinamičnem okolju zahtevna naloga. Izziv predstavljata tudi ohranjanje nadzora nad vsemi vidiki pisarne ter proaktivno, ne reaktivno ukrepanje.


Za dosledno vzdrževanje zdravega in čistega delovnega mesta za svoje zaposlene potrebujete nove in pametnejše načine dela. Z inovativnimi in funkcionalnimi visokozmogljivimi rešitvami v kombinaciji s podatkovno vodenim čiščenjem lahko povečate učinkovitost, prihranite čas in izboljšate delovno okolje za čistilno osebje, pisarniške delavce in vas same. S tem boste dobili občutek nadzora in s tem brezskrbnosti.


Podatki v realnem času vam pomagajo doseči visoko in dosledno kakovost čiščenja.  


Več informacij najdete tukaj

 

 

tork_datadrivencleaning_male_cleaner_tablet_800x500.jpg   


S podatkovno vodenim čiščenjem je mogoče izboljšati kakovost čiščenja, higieno in delovno učinkovitost 

Od začetka pandemije imajo ljudje močno potrebo po občutku varnosti na delovnem mestu. Dejansko kar 71 % zaposlenih pričakuje, da bo njihov delodajalec z dodatnim čiščenjem poskrbel za višjo raven higiene****. Večje zahteve po kakovosti čiščenja in higieni prinašajo večjo potrebo po maksimiranju učinkovitosti in virov čiščenja. Pri tem vam lahko pomaga podatkovno vodeno čiščenje. 
 
Visoka kakovost in manjše število pritožb
Vse več upravljavcev objektov spoznava, da jim digitalne rešitve lahko pomagajo zagotoviti visoko kakovost čiščenja. Dejansko se je pokazalo, da je s podatkovno vodenim čiščenjem mogoče doseči do 30 % večje zadovoljstvo strank*****. Na podlagi podatkov je ukrepanje čistilcev bolj učinkovito, lažje optimizirajo vire in ustvarjajo varnejše okolje. 
 
Racionalna poraba časa
Veliko naprednih podjetij je izbralo Tork Vision Cleaning sistem – vodilno svetovno rešitev za upravljanje objektov. Ta rešitev daje čistilcem dostop do podatkov v realnem času na tabličnih računalnikih ali pametnih telefonih, tako da lahko delajo proaktivno in poskrbijo za zadeve, še preden pride do pritožb.
 
Večja kakovost in učinkovitost
S pomočjo sistema čistilna služba čisti kadar in kjer je treba, predvidi potrebe in presega pričakovanja glede higiene tudi v dinamičnih in zahtevnih delovnih okoljih. Višjo raven kakovosti čiščenja dejansko dosega z manj truda. Posledično je zaradi tega manj pritožb strank, lažje je upravljati in optimizirati delo ter ohranjati nadzor. 
 
Promocija trajnosti in dobrega počutja
S Tork Vision Cleaning sistemom je mogoče prispevati k trajnostnemu delovanju z zmanjšanjem količine odpadkov, saj napolnite podajalnike le tam, kjer in kadar je potrebno. Zaradi novega načina dela so čistilci izpostavljeni manj stresu, so bolj motivirani in vedo, da je vsako opravilo pomembno. 

Želite izvedeti več o Tork Vision Cleaning sistemu?

Preberite več tukaj.
»S pomočjo podatkovno vodenega čiščenja vemo, kdaj so podajalniki skoraj prazni. Tako nas nič ne more presenetiti. Odločamo se na podlagi dejstev, ne po občutku.«
Sander Borggreve, upravnik objekta WTC Amsterdam

Prednosti Tork Vision Cleaning sistema

Priporočeni izdelki

Reference

*Raziskava CEBR
**Bela knjiga o Tork higieni v pisarnah 2018
*** Merjeno na skoraj 13.000 povezanih podajalnikih med junijem in decembrom 2019 na podlagi skupnega časa na mesec, ko je bil podajalnik prazen.
****Raziskavo je v letu 2020 po naročilu družbe Essity izvedla družba Kantar. 
*****Izmerjeno zadovoljstvo obiskovalcev v dveh toaletnih prostorih s Tork Vision Cleaning sistemom in v dveh tradicionalno vzdrževanih in opremljenih toaletnih prostorih na razstavi ISSA/Interclean maja 2016. 
 
Opomba: Tork Vision Cleaning sistem je bil prej znan pod imenom Tork EasyCube® sistem.