Štiri osebe med delom v kuhinji restavracije

Opredelite opravila, s katerimi tratite čas, ter optimizirajte učinkovitost dela v restavraciji

Delo v restavraciji je lahko prijetno, vendar pri njem ni počitka in nemalokrat postane sčasoma tudi stresno. Obvladovanje vsakdanjega pritiska in zagotavljanje odlične izkušnje za stranke lahko predstavlja svojevrsten izziv. Kot vodja restavracije se s svojimi zaposlenimi vsak dan soočate s časovnimi izzivi. Čas je denar, potrate časa pa prežijo na vsakem vogalu. 

 

Kaj je potrata časa? Potrata časa je opravilo, ki zahteva veliko časa in negativno vpliva na storilnost. Če pri delu ne tratite časa, s tem povečate učinkovitost in zmanjšate pritisk na zaposlene. Torej morate najprej najti, opredeliti in končno odpraviti vsa opravila, s katerimi osebje trati čas.


Preberite več o pogostih vrstah potrate časa v restavracijah in kako jih odpraviti.

TimeThieves_800x500.jpg  


Različne vrste potrate časa v restavracijah in kako jih odpraviti

Naše stranke pri vsakodnevnih opravilih pogosto omenjajo, da po nepotrebnem tratijo čas, ki bi ga lahko porabile bolj optimalno. Morebiti boste ob razmisleku o svoji restavraciji spoznali, da se z nekaterimi od teh nepotrebnih nalog ukvarjate tudi sami.