Umivanje rok

Pomagajte svoji ekipi vzdrževati dobro higieno rok

Pogosto in pravilno umivanje rok je v industriji strežbe hrane začetna točka zaščite pred navzkrižnimi okužbami, ki zagotavlja varnost zaposlenih in strank.


Osebje naj si vedno umije roke: 


  • po uporabi stranišča,
  • ob odhodu iz kuhinje in vrnitvi v kuhinjo ter na območje priprave hrane,
  • po praznjenju košev za smeti, 
  • po rokovanju z rešitvami za čiščenje,
  • po hranjenju, pitju, kajenju ali žvečenju žvečilnih gumijev ali tobaka,
  • po rokovanju s surovim mesom, perutnino ali morsko hrano,
  • po dotikanju telesa ali obleke,
  • po kihanju, kašljanju ali uporabi robčka,
  • po rokovanju z denarjem,
  • po odstranjevanju rokavic ali pred njihovim natikanjem.

Postaje za umivanje rok naj bodo vselej opremljene z milom in papirnatimi brisačami. S pomočjo spodnjih virov se z zaposlenimi poučite o ustrezni higieni ter preizkusite svoje znanje v sklopu našega vodnika po higieni rok in osebni higieni.

Prenosi